Valtteri Bottas Duathlon siirtyy vuoteen 2021

Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi on tullut yhdessä kumppaniensa kanssa ratkaisuun siirtää tapahtuman järjestelyt suoraan vuoteen 2021.

Valtteri Bottas on luonnollisesti asiasta pahoillaan, mutta kannustaa kaikkia pitämään mielen korkealla, ulkoilemaan ja kuntoilemaan turvallisesti yleisiä ohjeita noudattaen.
”Kun maaliskuussa vedin ajohaalareita päälle Australiassa en tajunnut vielä koronatilanteen laajuutta. Itselleni terveys on tärkein asia kaikista ja en ole koskaan valmis leikkimään omalla tai muiden terveyden kustannuksella. Kävimme keskusteluja suoraan kumppanien ja tuotannon kanssa ja olen iloinen, että löydettiin kaikkien kanssa yhteinen sävel, jonka seurauksena siirrymme suoraan suunnittelemaan 2021 Valtteri Bottas Duathlonia.”- Kertoo omaan kauteensa valmistautuva Valtteri Bottas

Tapahtuma tulee ottamaan yhteyttä kaikkiin ilmoittautuneisiin ja kertomaan mahdollisesta ilmoittautumismaksun palautuksesta tai ilmoittautumisen siirrosta vuodelle 2021.

Kiitokset – ensi vuonna nähdään taas!

Kiitokset tapahtumajärjestäjien puolesta kaikille asian osaisille ja kumppaneille ymmärryksestä. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran siis 2021 elokuussa; tarkka päivämäärä ratkeaa syksyn aikana, mutta sama elokuun viikonloppu (21.-22.8.2021) on alustavasti merkitty kalenteriin.

Lue koko tiedote oheisesta linkistä. 

KILPAILUINFO 

Vuoden 2020 kilpailuinfo

****Tapahtuma on siirretty vuodelle 2021. Lisätietoja myöhemmin****

Ilmoittautuminen ja hinnat 2020
Vallitsevan koronavirus tilanteen vuoksi ilmoittautuminen on toistaiseksi suljettu. 
Hintaporras 1 (1.1-31.3.) Duathlon 50€, Joukkue Duathlon 120€
Hintaporras 2 (1.4.-31.7.) Duathlon 62€, Joukkue Duathlon 150€
Hintaporras 3 (1.8. –>) Duathlon 77€, Joukkue Duathlon 210€
Perheduathon 20€ koko ajan.

Ennakkoilmoittautuminen on mahdollista maksaa myös seuraavilla maksuvälineillä: liikuntaseteli, Smartum, Edenred ja ePassi (paperiset tai verkkomaksu). Käyttäessäsi näitä maksutapoja maksu vahvistetaan maksun/seteleiden tultua perille. Verkkomaksussa valitse maksun saajaksi Oikea Reitti Oy ja paperiset liikuntasetelit tulee lähettää osoitteeseen: Oikea Reitti Oy, Linjatie 6 A 3, 16900 Lammi. 

Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä on myös mahdollista kisapäivänä hintaan 85 € naiset & miehet, perhedeuathlon 30 € ja joukkueduathlon 250 €. Maksu joko käteisellä tai pankkikortilla info-teltalla.

Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -osanottomaksu (naiset, miehet, joukkueet) sisältää: kilpailumateriaalin, laadukkaan teknisen kilpailupaidan, ruokailun, ajanoton, online-tulospalvelun ja kilpailunaikaisen juomahuollon.

Perheduathlon osallistuminen sisältää ajanoton, kilpailumateriaalin, tulospalvelun sekä huollon.

Matkat
Naiset, miehet ja joukkueet: 5 km juoksu + 20 km maastopyöräily + 3 km juoksu.
Perheduathlon: 1,5 km juoksu + 5 km maastopyöräily + 1,5 km juoksu

Sarjat ja aikataulut
Mini Valtteri Bottas Duathlon: 200 m.  
Perheduathlon: 1,5km/5km/1,5km. 
Duathlon, miehet:  5km/20km/3km. 
Duathlon, naiset: 5km/20km/3km. 
Duathlon, joukkueet: 5km/20km/3km. 

Mini Valtteri Bottas Duathlon 
Kaikki alle 7-vuotiaat voivat osallistua. Juoksumatka nurmikentällä noin 200 metriä.  Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, kuuluttaja kuuluttaa kaikki halukkaat viivalle. Äiti, isä tai muu aikuinen voi juosta matkan yhdessä lapsen kanssa, jos lähtijöitä on paljon, lähtöä porrastetaan. Olethan ajoissa paikalla! Kaikki osallistujat saavat Mini Valtteri Bottas Duathlon -mitalin kaulaan!

Perheduathlon kilpaillaan 2-3 henkisin joukkuein, joista vähintään yhden on oltava 16 vuotta tai nuorempi. Jokainen osuus on yksilösuoritus, ts. radalla on joukkueesta aina yksi jäsen. Pienen lapsen kanssa voi aikuinen juosta mukana. Kaksijäsenisessä joukkueessa toinen kilpailijoista suorittaa molemmat juoksuosuudet toisen pyöräillessä. Kolmijäsenisessä joukkueessa jokaisella on oma osuutensa. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava kuka kilpailee milläkin osuudella.

Joukkueduathlon kilpaillaan samoilla säännöillä kuin perheduathlon; poikkeuksena ei ikärajoitusta joukkueduathlonissa ja matkat ovat 5 km/20km/3km.

Tehdään hyvää yhdessä!
Valtteri Bottas Duathlon tekee hyvää ja lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen. Jokaisena vuonna tapahtuman tuotosta yhdessä hyväntekeväisyyskumppanin kanssa on lahjoitettu vähintään 10 000€ eri kohteille. Lahjoituskohteiksi valitaan ensisijaisesti liikuntaa edistäviä hankkeita tai kohteita Nastolan lähistöltä. 

Tarvittavat välineet
Säänmukainen vaatetus, maasto/hybridipyörä, pyöräilykypärä. Huom! Pyöräilykypärä on pakollinen varustus. 

Palkinnot
Miehet: 1. palkinto 500 €   2. palkinto 300 €   3. palkinto 200 €, tuotepalkinnot kolmelle parhaalle.
Naiset: 1. palkinto 500 €   2.  palkinto 300 €   3. palkinto 200 €, tuotepalkinnot kolmelle parhaalle.
Joukkueet: Paras joukkue palkitaan tuotepalkinnoilla, kunniakirjat.
Family Duathlon: Kaikille joukkueille diplomi osallistumisesta. Valtteri Bottas Duathlon -tuotepalkintoja 3 parhaalle.

Kaikkien sarjojen palkintojenjako alkaa noin klo 16.00. 

Aikataulu
Kisainfo avoinna kisapäivänä 18.8.2019 klo 9.00 – 16.00, tapahtumakeskus, nurmikenttä. Alustava aikataulu: Perheduathlon klo 12.00 Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi klo 14.00

Tapahtumakeskus
Tapahtumakeskuksena toimii Liikuntakeskus Pajulahden nurmikenttä. Lähtö, uudelle kierrokselle lähdöt, vaihto juoksusta pyöräilyyn ja takaisin juoksuun sekä maalialue sijoittuvat kaikki kenttäalueelle. Katso aluekartta

Tarvitsetko pyörän lainaksi?
Lahden Polkupyörähuolto hoitaa polkupyörien vuokrauksen Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -tapahtumassa. Vuokrahinta 100 euroa sisältää sopivan pyörän asiakkaalle, pyörän kisakuntoon laiton, toimituksen ja noudon pois Pajulahdesta. Omavastuu vahinkotapauksissa on 500 euroa. 
Varaukset sähköpostilla hyvissä ajoin, viimeistään 31.7.2020: lahdenpolkupyorahuolto@gmail.com
 
Majoitus 
Osallistuville majoitus Pajulahdessa hotellitason huoneessa hintaan 65 € / hlö / 2hh, 1hengen huonelisä + 30 €, sisältää aamiaisen. Ota yhteyttä, huonevaraukset: asiakaspalvelu@pajulahti.com, +358 3 885 511. 
 
Huom! Minuutin aikasakko roskaajalle

Lisäsimme kilpailusääntöihimme uuden kilpailusäännön. 1 minuutin aikasakko jokaisesta luontoon heitetystä roskasta. Tällä säännöllä tapahtuma haluaa kantaa oman kortensa kekoon puhtaamman luonnon puolesta. Lue täältä lisää. #Eimaahanvaantaskuun #vb77

Kilpailun järjestäjä
Oikea Reitti Oy, Mikko Reitti, info@valtteribottasduathlon.com, 044-5805455

Kuvaus
Kilpailun aikana otettavia kuvia voidaan käyttää tapahtuman viestinnässä ja markkinoinnissa. Mikäli et halua kuvaasi käytettävän ko. yhteydessä, laitathan siitä viestiä: info@valtteribottasduathlon.com

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. 

Kuvat: Niki Soukkio, Toni Tiainen, Petra Ruonakoski.

Tietoa kilpailijoille
Näin toimit paikan päällä

Opastus
Kilpailukeskuksena toimii Liikuntakeskus Pajulahti, Pajulahdentie 167, 15560 Nastola. Paikoitus järjestetään Pajulahti Hallin piha-alueella sekä muilla opiston paikoitusalueilla. Seuraa opasteita. Tulethan ajoissa paikalle – kisa kiinnostaa yleisöä, joten paikalla saattaa olla ruuhkaa ajoittain.

Yleistä tietoa
Kun saavut kilpailupaikalle, seuraa opasteita parkkialueille. Jätä auto vain sinulle ohjattuun paikkaan. Nouda oma kilpailumateriaali kisainfosta. Kisainfo on avoinna sunnuntaina 18.8. klo 9 alkaen tapahtumakeskuksessa. Tutustu kilpailureittiin hyvissä ajoin ennen starttia. Kiinnitä erityisesti huomiota stadionalueen toimintoihin. Jätä oma kilpailuvarustus sille kuuluvalle paikalle vaihtoalueella hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua. Kilpailun jälkeen suihkutilat ovat käytössäsi.

Tapahtumakeskus
Tapahtumakeskuksena toimii Liikuntakeskus Pajulahden nurmikenttä. Lähtö, uudelle kierrokselle lähdöt, vaihto juoksusta pyöräilyyn ja takaisin juoksuun sekä maalialue sijoittuvat kompaktisti kenttäalueelle. Pukeutumis-, pesu- ja wc-tilat löytyvät Pajulahti Hallista. Matkaa tapahtumakeskuksesta n 200 metriä. Katso aluekartta, klikkaa isommaksi.

Kilpailun kulku
Juoksuosuuden lähtö tapahtuu nurmikentän länsipäädystä, jonne kilpailijat asettuvat viim. 5 min ennen lähtöä. Huolehdi, että lähtöhetkellä ajanottotägi on kiinnitettynä nilkkaan. Juoksuosuus on merkitty maastoon muovinauhalla ja merkkiviirein. Risteysalueilla on lisäksi ohjaajat varmistamassa, että kilpailija juoksee oikeaan suuntaan. Uudelle kierrokselle lähdetään juosten lähtöalueen lävitse. Tultaessa kenttäalueelle käännytään tulosuuntaan nähden vasemmalle. Saavuttaessa vaihtoon (juoksusta pyöräilyyn) tai maaliin, käännytään kentälle saavuttaessa oikealle, kiertäen nurmikenttää vastapäivään. Vaihtoalueelle käännytään opasteiden mukaan kentän tienpuoleisesta päästä ja maaliin jatketaan seuraten maalikujaa. Tutustu lähtöön ja maaliintuloon sekä reittikarttaan huolellisesti ennen kilpailun alkua. Ensimmäisen juoksuosuuden aika päättyy saavuttaessa vaihtoalueelle. Toisen juoksuosuuden aika sekä samalla kilpailun kokonaisaika ratkeaa maaliviivalla. Joukkuekilpailun vaihdot tapahtuvat maalialueella. 

5 km juoksu juostaan kolmena (3) n. 1,5 km lenkkinä ja jälkimmäinen 3 km juoksu kahtena (2) n. 1,5 km lenkkinä.  Perhe Duathlonin osalta vaihto kilpailijasta toiseen tapahtuu vaihtoalueella. Mikäli joukkueessa on kaksi kilpailijaa, jää juoksuosuuden juoksija vaihtoalueelle erikseen merkitylle alueelle. Kolmen henkilön joukkueessa ensimmäisen juoksuosuuden juoksija saa poistua vaihtoalueelta ja jälkimmäisen juoksuosuuden juoksija odottaa vaihtoalueella juoksijoille varatulla alueella. Perhe Duathlonissa juoksu- ja pyöräilyreitit kierretään kerran. Pyörän paikan saa valita pyörätelineistä vapaasti. Paikkoja ei ole numeroitu. Duathloniin osallistuvat voivat tuoda pyöränsä telineisiin perheduathlonin päätyttyä. Huomioi, että joka toinen pyörä tulee telineen vasemmalle ja joka toinen oikealle puolelle. Näin kilpailijoilla on paremmin tilaa omille varusteilleen. Pyörään kiinnitettävä numeron tulee olla kiinnitetty pyörän etuosaan ennen kilpailun alkua (nippusiteet mukana varustepussissa). Pyörällä ajaminen vaihtoalueella on turvallisuussyistä kielletty!

Muista – pyöräilykypärä on pakollinen varuste!
Pyöräilyosuus ajetaan vastapäivään neljänä (4) 5 km lenkkinä. Reitti kiertää Pajulahden kuntouria myöden. Reitillä on kaksi haastavampaa nousua ks. kilpailureitit-kohta. Uudelle kierrokselle lähdetään kiertäen kilpailukeskus. Saavuttaessa hiekkatekonurmelle käännytään oikealle ja kierretään kenttä. Uudelle kierrokselle noustaan kentän itäkulmasta. Viimeisen kierroksen jälkeen ajetaan vaihtoalueelle, josta siirrytään lopun juoksuosuudelle. Pyöräilyreitti on merkitty maastoon muovinauhalla ja merkkiviirein sekä nuolin. Pyöräilyosuudelta saadaan väliajat aina saavuttaessa kilpailukeskukseen. Pyöräilyosuuden kokonaisaika saadaan saavuttaessa vaihtoalueelle.

Varustepussin sisältö

  • Tekninen t-paita (ei Perhe Duathlon)
  • Ruokalippu (ei Perhe Duathlon)
  • Ajanottotägi (kiinnitetään nilkkaan ennen lähtöä. Perhe Duathlonissa 1 tägi / joukkue)
  • Kilpailunumero pyörään + nippusiteet (4kpl)

Varustesäilytys
Erillistä varustesäilytystä ei ole järjestäjien puolesta. Kilpailun aikainen materiaali on sijoitettuna ohjeiden mukaisesti vaihtoalueelle. Jokaiselle kilpailijalle on varattu oma varustelaatikko alueella varusteita varten. Lukollisia säilytystiloja ei ole. Muusta materiaalista kilpailija vastaa itse.

Juomahuolto
Pyöräilyn jälkeen vaihtoalueelle järjestetään juomahuolto. Oma huolto on kisan aikana mahdollinen.

Ajanotto
Kilpailijat saavat yhden ajanottotägin kilpailua varten. Tägi tulee kiinnittää jalkaan mukana olevalla tarranauhalla. Halutessa tägin pysyvyyttä voi vahvistaa esimerkiksi teipillä. Tägi on jalassa koko kilpailun ajan. Huom! Family Duathlonin ja joukkuekilpailun joukkueilla on käytössään yksi tägi, joka toimii samalla viestikapulana. Palauttamattomasta tägistä peritään 50 euron maksu.

Tulokset
Reaaliaikaiset onlinetulokset ovat nähtävissä kilpailun ajan, linkki löytyy sivuiltamme. Kilpailun jälkeen tapahtuman tulokset julkaistaan kotisivuilla.

Palkinnot
Palkintojenjako tapahtuu välittömästi viimeisen kilpailun päätyttyä. Molempien sarjojen palkintojenjako pidetään samaan aikaan, arvioitu aika on noin 16.00.

Ensiapu
Ensiapupiste on kilpailun tapahtumakeskuksessa.

Pyörähuolto
Yhteistyökumppanimme Tunturi järjestää kilpailijoiden varustehuoltoa omassa toimipisteessään.

Tarvitsetko pyörän lainaksi?
Lahden Polkupyörähuolto hoitaa polkupyörien vuokrauksen Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -tapahtumassa. Vuokrahinta 100 euroa sisältää sopivan pyörän asiakkaalle, pyörän kisakuntoon laiton, toimituksen ja noudon pois Pajulahdesta. Omavastuu vahinkotapauksissa on 500 euroa. 
Varaukset sähköpostilla hyvissä ajoin, viimeistään 31.7.2019: lahdenpolkupyorahuolto@gmail.com
Lue lisää: www.pyorakauppa.fi/
 
Ruokailu 
Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -kilpailijoille jaetaan ruokalippu kilpailumateriaalin yhteydessä. Ruokailu järjestetään Pajulahden päärakennuksen ravintolassa. Family Duathlonin osallistujat voivat ostaa ruokaa tai virvokkeita Kanrestan ravintoloista.

Rantasauna
 
Pajulahden uudistetut rantasaunat ovat kilpailijoiden käytössä sunnuntaina 18.8. klo 11-18. Rantasauna löytyy kartasta tähdellä merkittynä (kartan yläosassa).

REIPASTA URHEILUMIELTÄ KAIKILLE!

Kilpailureitit

Juoksuosuus kulkee pääsääntöisesti pururadalla ja hiekkatiellä. 1,5 kilometrin mittaisen lenkin loppuosassa reitti kulkee samaan uraa pyöräilyosuuden kanssa, jolloin ura on muuta osaa radasta kapeampi. Korkeuseroja lenkillä on vähän ja se on erittäin nopea. 5 km juoksu juostaan kolmena (3) n. 1,5 km lenkkinä ja jälkimmäinen 3 km juoksuosuus kahtena (2) n. 1,5 km lenkkinä. Perhe Duathlonissa kierroksia on molemmissa juoksuissa yksi. Lähtöaluetta on hieman muutettu aiempiin vuosiin verrattuna. 

Pyöräilyosuus kulkee kokonaisuudessaan Liikuntakeskus Pajulahden 5 kilometrin pururataa myöten. Pyöräilyosuudella on leveyttä lähes koko ajan n. 5 metriä, joten tilaa ohituksille löytyy. Aivan lopussa lyhyt osuus yhteistä uraa juoksuosuuden kanssa, jolloin ura on kapeampi. Reitti on nopea ja helppo ajaa. Teknistä maastopyöräilyä ei ole. Reitillä on kaksi haastavampaa ylämäkeä. Reitti kierretään 4 kertaa; Perhe Duathlonissa kerran. 

Juoksuosuus

Pyöräilyosuus

   

Tärkeä muistaa!

Vakuutus
Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta vaan jokainen vastaa omasta vakuutusturvastaan.

Peruutus
Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumismaksua ei palauteta.

Varusteet 
Pyöräilykypärä on pakollinen varuste! Kilpailuun ei voi osallistua ilman kypärää.

Majoittuminen
Liikuntakeskus Pajulahdesta löytyy vaihtoehtoja kaikkiin tarpeisiin. Vuodepaikkoja on yhteensä lähes 800, hotellitason huoneita on 88 ja opistotason huoneita 122. Osallistuville majoitus Pajulahdessa hotellitason huoneessa hintaan 65 € / hlö / 2hh, 1hengen huonelisä + 30 €, sisältää aamiaisen. Ota yhteyttä, huonevaraukset: asiakaspalvelu@pajulahti.com, +358 3 885 511.  Katso lisätietoja täältä.

Löytötavarat
Löytötavaroita voi kysellä kilpailun aikana tapahtumakeskuksesta. Kilpailun jälkeen löytötavarat toimitetaan Liikuntakeskus Pajulahden vastaanottoon, josta ne siirtyvät pian Suomen Löytötavarapalvelulle. Niitä voi kysyä puhelinnumerosta: 0600 033 90 (puhelun hinta 1,98€/min + pvm). Lue lisää Pajulahden sivuilta.

Valokuvaus ja videointi
Kilpailun aikana otetaan valokuvia, joita voidaan käyttää tapahtuman markkinoinnissa ja mainonnassa. Jos et halua kuvaasi käytettävän tapahtuman yhteydessä laitathan asiasta viestin meille: info@valtteribottasduathlon.com Tapahtuma näytetään myös suorana IS-TV:n kautta. Paikalla on myös muuta mediaa.

Muutokset
Järjestäjä pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Pin It on Pinterest

Share This